27 maja 2016

WPŁYW DROBNOUSTROJÓW NA ORGANIZM

 //Dr Robert Young

Grzyby, drożdże, bakterie „lubią” środowisko kwaśne.

Żyjemy wśród plagi drobnoustrojów takich jak: drożdże, grzyby, pleśnie, bakterie, wirusy.

  • Jesteśmy ofiarami nie tylko samych drobnoustrojów, ale również ich trujących odchodów czyli mykotoksyn i egzotoksyn (myko – oznacza grzyb, egzo – bakteryjny, toksyna – trucizna).
  • Drobnoustroje wytwarzają niepotrzebny kwas powodując fermentację. Same ich wydzieliny to silne kwasy.
  • W środowisku kwaśnym mają świetne warunki, aby zakłócić funkcjonowanie tkanek i procesów organizmu.
  • Odżywiają się naszą glukozą dzięki, której nabierają energii. Korzystają z naszych białek i tłuszczów, aby rozwijać się i mnożyć.
  • Następnie odprowadzają swoje zbędne produkty do krwi i komórek jeszcze bardziej zatruwając nasz organizm.
  • Opierając się na badaniach mikroskopowych, dr YOUNG twierdzi ..”jaka krew takie ciało, jakie ciało taka krew…”

Pocieszające jest to, że wystarczy prawidłowe odżywianie i rozsądne przyjmowanie suplementów, aby Twoje ciało mogło wykorzystywać i kontrolować drobnoustroje bez rozrostu ich samych do groźnych postaci. Zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej dzięki odpowiedniej diecie stwarza optymalne środowisko, w którym drobnoustroje będą rozwijać się do określonego zdrowego poziomu, bo gdy rzucisz ziarno na beton nie wzejdzie.

Blog